Wat kan je doen?

Wanneer we samen actie ondernemen, bereiken we het doel om de overheid te overtuigen uitzettingen naar Afghanistan stop te zetten. Hieronder vindt u wat u hierin kunt betekenen.

1. Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook en meld u aan voor de nieuwsbrief.

2. Contacteer politici

Er moet verandering komen in Den Haag. De regeringspartijen moeten gaan beseffen dat zij spelen met mensenlevens. Contacteer daarom landelijke, maar ook regionale politici en verzoek ze dringend om zich uit te spreken tegen uitzettingen naar Afghanistan.

3. Doe mee in een lokale actiegroep

Lokale actiegroepen zijn het kloppende hart van onze burgerbeweging. Zij bouwen relaties op met Afghanen in asielzoekerscentra, monitoren hun juridische procedures en organiseren demonstraties en verdere acties. Bouw mee in een actiegroep.

4. Vertel je verhaal

Ben of ken jij een Afghaanse vluchteling? We bieden je de mogelijkheid om jouw persoonlijke verhaal te delen, zodat iedereen weet wie de mens daarachter nu echt is. Dit kan in een video of (anoniem) in een geschreven verhaal dat wij kunnen delen op onze website, social media en in de media. Klik hier voor meer informatie.

5. Onderteken het burgerinitiatief

We hebben een burgerinitiatief gelanceerd om dit onderwerp ook op die manier op de agenda te zetten in Den Haag. Lees er hier meer over en onderteken het om op dat vlak invloed uit te oefenen.