Contacteer politici

Beleid wordt door mensen gemaakt. We willen dat zoveel mogelijk politici zich duidelijk uitspreken tegen uitzettingen naar Afghanistan, zowel in het openbaar als binnen hun partij. U kunt een groot verschil maken door lokale en nationale politici van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie (coalitiepartijen) hierover te bellen of mailen. Elk lokaal partijlid dat hier tegen is, voert de druk op politici in Den Haag op. 

Achtergrondinformatie en voorbeelden

Hieronder vindt u een korte en bondige factsheet over uitzettingen naar Afghanistan die u als leidraad kunt gebruiken in een gesprek of bij een email.

Factsheet

Email voorbeeld – Nationale politici contacteren

Contactgegevens van nationale politici

Deze kunt u vinden op de website van de Tweede Kamer en op de websites van politieke partijen. Hieronder vindt u de Kamerleden van de partijen die momenteel de coalitie vormen:

Waar kan ik contactgegevens van lokale politici vinden?

Op de website van gemeentes of van lokale politieke partijen. U kunt politici uit uw eigen omgeving benaderen, maar ook uit andere gemeentes. Focus op het benaderen van politici van de bovengenoemde vier partijen en vraag hen om uitzettingen naar Afghanistan op de agenda te zetten in hun partij. We waarderen het enorm als u ons op de hoogte houdt van wie u benaderd hebt en wat de reacties zijn.

Wie hebben zich al uitgesproken tegen uitzettingen?

Lokaal

Dit is het actuele overzicht:

Klik hier voor meer informatie

Nationaal
    • Oppositiepartijen Groenlinks, PvdA, SP, PvdD en DENK