Belangrijke update over de petitie

We hebben belangrijk nieuws over de petitie tegen uitzetting van Afghaanse vluchtelingen.

De petitie is deze zomer gestart uit onze frustratie over het huidige Nederlandse beleid, waardoor vele gevluchte Afghanen nu terug worden gestuurd naar een enorm onveilige situatie. Omdat jongeren die wij persoonlijk kennen al snel dreigden uitgezet te worden, hebben we destijds snel gehandeld en zijn we een petitie gestart.

Maar een petitie wordt volgens het Nederlandse systeem ingediend bij een kamercommissie, die hier vervolgens mee kan doen wat zij wil. Wij willen echter niet dat de Nederlandse overheid de mogelijkheid krijgt om dit probleem nog langer kan negeren.

Daarom hebben we besloten om de petitie om te zetten naar een burgerinitiatief. Een burgerinitiatief is vergelijkbaar met een petitie, maar heeft meer zeggenschap: als er 40.000 handtekeningen verzameld zijn, moet het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer worden gezet.

Omdat een burgerinitiatief meer zeggenschap heeft, zijn er ook striktere eisen aan verbonden. Voor een geldige ondertekening zijn de naam, het adres en de geboortedatum nodig. Daarnaast moeten ondertekenaars de Nederlandse nationaliteit hebben en 18 jaar of ouder zijn. Daarom is het nodig dat als u al ondertekend hebt, u deze gegevens toevoegt aan uw ondertekening.

Komende woensdag om 9:00 uur ‘s ochtends lanceren wij op onze website het nieuwe burgerinitiatief. We sturen u op dat moment een uitnodiging om uw stem toe te voegen aan het burgerinitiatief.

Kom woensdag ook met ons in actie en zet uitzettingen van Afghaanse vluchtelingen op de agenda. Bedankt!


Teken het burgerinitiatief


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *