Het burgerinitiatief is gepubliceerd!

Teken het burgerinitiatief


Eerder deze week kondigden wij aan dat we hebben besloten om de petitie om te zetten in een burgerinitiatief, omdat we uitzettingen naar Afghanistan op de agenda van de Tweede Kamer willen hebben.

De petitie is deze zomer gestart uit onze frustratie over het huidige Nederlandse beleid, waardoor vele gevluchte Afghanen nu terug worden gestuurd naar een enorm onveilige situatie. Omdat jongeren die wij persoonlijk kennen al snel dreigden uitgezet te worden, hebben we destijds snel gehandeld en zijn we een petitie gestart.

Maar een petitie wordt volgens het Nederlandse systeem ingediend bij een kamercommissie, die hier vervolgens mee kan doen wat zij wil. Wij willen echter niet dat de Nederlandse overheid de mogelijkheid krijgt om dit probleem nog langer kan negeren.

Daarom hebben we besloten om de petitie om te zetten naar een burgerinitiatief. Een burgerinitiatief is vergelijkbaar met een petitie, maar heeft meer zeggenschap: als er 40.000 handtekeningen verzameld zijn, moet het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer worden gezet.

Omdat een burgerinitiatief meer zeggenschap heeft, zijn er ook striktere eisen aan verbonden. Voor een geldige ondertekening zijn de naam, het adres en de geboortedatum nodig. Daarnaast moeten ondertekenaars de Nederlandse nationaliteit hebben en 18 jaar of ouder zijn. Daarom is het nodig dat als u al ondertekend hebt, u deze gegevens toevoegt aan uw ondertekening.

We hebben zojuist het aangekondigde burgerinitiatief gepubliceerd. Onderteken het nu en zet deze uitzettingen op de agenda. Als je de petitie al eerder had ondertekend, dan is het nodig om opnieuw te tekenen of om je ondertekening te updaten via de email die je destijds ontvangen had.


Teken het burgerinitiatief


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *